Peliaktivismi

Koalan pelitoiminta koostuu kahdesta eri ryhmästä sekä vapaasta pelailusta. Pelataan yhdessä!-ryhmä ja Peliaktivismitiimi kokoontuvat vuorottelevin tiistaisin klo 17-19 Koala-ryhmän Discord-serverillä.

Pelataan yhdessä!-illoissa pelataan erilaisia pelejä netin yli kevyistä seurapeleistä syvällisiin larppeihin. Ryhmän osallistujat pääsevät vaikuttamaan pelattaviin peleihin. Ryhmä tähtää yhdessä pelattaessa turvallisempiin ja saavutettavampiin peliympäristöihin ja kannustavaan, vertaistuelliseen keskustelukulttuuriin. Ryhmä alkaa 16.1.24  ja jatkuu huhtikuun loppuun.

Koala-ryhmän peliaktivismitiimi on suljettu ryhmä, johon pelinkehityksestä ja mielenterveysaktivismista kiinnostuneet voivat liittyä. Peliaktivismitiimissä tehdään Koala-ryhmälle uusi peli. Pelin alusta, tyylisuunta ja tarina ovat ryhmän päätettävissä. Pelin tavoiteena on kertoa jotain mielenterveydestä. Ryhmän tavoitteena on tukea osallistujia oman näköiseen ilmaisuun pelisuunnittelun saralla. Nostamme esiin tärkeiksi kokemiamme asioita ja kyseenalaistamme stigmoja peliprojektin avulla. Ilmoittautuminen peliaktivismitiimiin: https://forms.gle/yzttY1bq42JWQiRT7

Peliaktivismitiimi starttaa FGJ Koala Online- pelijameilla 26.-28.1. ja ryhmä jatkuu huhtikuun loppuun. Ilmoittautuminen jameille: https://globalgamejam.org/jam-sites/2024/koala-game-jam

Vapaalle pelailulle ilman ohjaajaa on varattu Koalan Discord-serverille puhekanava. Pelailuja muiden koaloiden kanssa voi sopia esimerkiksi Discordissa tai WhatsApissa. Vapaata pelailua voi harrastaa myös Koala-kololla, josta löytyy mm. Carcassonne ja Cup of Therapy.

Koalan toimijoiden kehittämä Mielenterveysviidakossa-lautapeli havainnollistaa mielenterveyden haasteiden kanssa elävien nuorten aikuisten arkea ja kamppailua byrokratian rattaissa. Pelin kaikki elementit pohjautuvat tosielämän kokemuksiin.

“Tää meni ihon alle! Mä oisin halunnu jatkaa pelaamista paljon pidempään.”

Pelaajan tavoitteena on päästä pelilaudalla liikkuen kotoa omaan elämään, keräten samalla riittävä määrä voimavaroja kuvaavia lusikoita. Matkan varrella seikkaillaan arjen sattumuksissa, terveyskeskuksessa, viraston luukulla, terapiassa, sairaalassa ja baarissa, lasketaan lusikoita ja rahoja sekä vastaillaan mielenterveyteen ja kuntoutumiseen liittyviin kysymyksiin.

Pelin tarkoituksena on johdattaa pelaaja mielenterveystoipujien arkeen ja toipujien kohtaaman byrokratian määrän ja monimutkaisuuden äärelle. Pelin kysymykset puolestaan lisäävät pelaajien tietoisuutta mielenterveysasioista, sosiaalietuuksista ja julkisen terveydenhuollon palveluista.

“Oikeesti, voiks jonkun elämä olla tollasta?”

Mielenterveysviidakossa-peli sekä viihdyttää että avartaa pelaajien näkemyksiä mielenterveystoipujien elämästä. Peliä voivat pelata kaikki täysi-ikäiset. Realistisuutensa vuoksi peliä ei kuitenkaan suositella akuutissa vaiheessa oleville mielenterveystoipujille. Erityisesti sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja opiskelijat sekä poliittiset vaikuttajat kuuluvat pelin kohderyhmään.

“Kuulostaa ihan mun elämältä.”

Voit tilata meidät yhteisöösi pelauttamaan Mielenterveysviidakossa-peliä!

Tulemme kahden pelinjohtajan voimin ohjaamaan pelin kulkua ja siitä syntyvää keskustelua. Pelitilaisuuteen on hyvä varata noin kaksi tuntia aikaa.

Lisätietoja: pelit@koalaryhma.fi