Peliaktivismi

Koalan toimijoiden kehittämä Mielenterveysviidakossa-lautapeli havainnollistaa mielenterveyden haasteiden kanssa elävien nuorten aikuisten arkea ja kamppailua byrokratian rattaissa. Pelin kaikki elementit pohjautuvat tosielämän kokemuksiin.

Tää meni ihon alle! Mä oisin halunnu jatkaa pelaamista paljon pidempään.

Pelaajan tavoitteena on päästä pelilaudalla liikkuen kotoa omaan elämään, keräten samalla riittävä määrä voimavaroja kuvaavia lusikoita. Matkan varrella seikkaillaan arjen sattumuksissa, terveyskeskuksessa, viraston luukulla, terapiassa, sairaalassa ja baarissa, lasketaan lusikoita ja rahoja sekä vastaillaan mielenterveyteen ja kuntoutumiseen liittyviin kysymyksiin.

Pelin tarkoituksena on johdattaa pelaaja mielenterveystoipujien arkeen ja toipujien kohtaaman byrokratian määrän ja monimutkaisuuden äärelle. Pelin kysymykset puolestaan lisäävät pelaajien tietoisuutta mielenterveysasioista, sosiaalietuuksista ja julkisen terveydenhuollon palveluista.

Oikeesti, voiks jonkun elämä olla tollasta?

Mielenterveysviidakossa-peli sekä viihdyttää että avartaa pelaajien näkemyksiä mielenterveystoipujien elämästä. Peliä voivat pelata kaikki täysi-ikäiset. Realistisuutensa vuoksi peliä ei kuitenkaan suositella akuutissa vaiheessa oleville mielenterveystoipujille. Erityisesti sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja opiskelijat sekä poliittiset vaikuttajat kuuluvat pelin kohderyhmään.

Kuulostaa ihan mun elämältä.

Voit tilata meidät yhteisöösi pelauttamaan Mielenterveysviidakossa-peliä!

Tulemme kahden pelinjohtajan voimin ohjaamaan pelin kulkua ja siitä syntyvää keskustelua. Pelitilaisuuteen on hyvä varata noin kaksi tuntia aikaa.

Lisätietoja: pelit@koalaryhma.fi