Mieletön teko-kunniamaininta

Koala jakaa joka vuosi Mieletön teko -kunniamaininnan taholle tai henkilölle, joka on kuluneen vuoden aikana saanut aikaan jotakin merkityksellistä mielenterveyden saralla joko yksilön tai rakenteiden tasolla. Koalan toimijat nostavat esille omia ehdokkaitaan, joiden joukosta äänestetään yksi tai useampi kunniamaininnan saajaksi.

Mieletön teko 2022

Vuoden 2022 Mieletön teko -kunniamaininnan saa laulaja-lauluntekijä Virpi Eroma!🥳

Erityisesti Virpin Eroma-artistinimellä tekemä soolomateriaali ja hänen somekanavillaan jakamansa henkilökohtainen sisältö on Koalan toimijoiden mukaan tarjonnut tärkeitä vertaisuuden ja nähdyksi tulemisen kokemuksia sekä tuonut toivoa toivottomilta tuntuviin hetkiin. Erityisesti kiitämme Eromaa omakohtaisten kokemusten mahdollistamien kosketuspintojen luomisesta musiikin keinoin. Musiikin kyky kannatella meitä vaikeina hetkinä on voimavara, jonka merkitystä ei sovi vähätellä.

Onnea Eroma ja kiitos arvokkaasta työstäsi! 🐨💚

Mieletön teko 2021

Vuonna 2021 kunniamaininnan saaneet ovat toimineet esimerkillisesti mielenterveyden häiriöihin liittyvän stigman vähentämiseksi, toipujien oikeuksien parantamiseksi ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Mieletön teko-kunniamaininnat on jaettu Sekasin-chatin timanttiselle sometiimille, nuorten yksinäisyyden vähentämiseen keskittyneelle Kohtaus rylle sekä somevaikuttaja Tinna Pehkoselle!

Koala onnittelee kunniamaininnan saaneita ja kiittää mielenterveyden eteen tekemästänne upeasta työstä. 💪🔥❤️

Mieletön teko 2020

2020 Mieletön teko -kunniamaininta myönnettiin henkilöille, jotka ovat kuluneen vuoden aikana tehneet merkittävää työtä mielenterveyden häiriöihin liittyvän stigman vähentämiseksi, luoneet tilaa mielenterveyskeskustelulle tai edistäneet jollakin muulla tavalla mielenterveystoipujien asemaa yhteiskunnassa. Tänä vuonna kunniamaininnan saivat taiteilija ja aktivisti Raisa Omaheimo sekä psykoterapeutti ja striimaaja Ville Merinen!

Raisa Omaheimo on taiteellaan ja aktivismillaan nostanut esille tärkeitä ja kipeitäkin aiheita lukuisissa eri kanavissa aina somesta ja teatterilavoilta valtamediaan. Hän antaa rohkealla ja rakenteita haastavalla kokemuspuheellaan samaistumispintaa monille sitä tarvitseville.

Ville Merinen on käyttänyt asiantuntemustaan luodakseen turvallista tilaa vuorovaikutteiselle mielenterveyskeskustelulle siellä, missä sitä ei aiemmin ole ollut. Hänen Twitch-striiminsä tuovat mielenterveystietoa ja kuulluksi tulemisen mahdollisuuksia erityisesti pelaajayhteisön nuorille aikuisille.

Onnea ja kiitos upeasta työstänne! 🎉🐨

Mieletön teko 2019

Vuoden 2019 Mieletön teko ensimmäisen palkinnon saa Taiteen Sulattamo ry:n Kaunis Mieli -hanke ja sen kouluttamat kulttuurikokemusasiantuntijat. Hankkeen koulutuksissa on onnistuttu toipujien ja ammattilaisten tasavertaisella yhteistyöllä luomaan kokemustarinoista esityksiä, jotka ovat sekä taiteellisesti kunnianhimoisia että toipujia ja heidän omaa ääntään kunnioittavia. Koala kiittää ja onnittelee! 🐨💐

Koalan toisen Mieletön Teko 2019 -kunniamaininnan saa alakulttuurikeskus Loukko! Loukko on kulttuurin saavutettavuuden edelläkävijä ja moniulotteinen mahdollistaja, joka toiminnallaan raivaa tilaa ihmisyyden ja luovuuden monimuotoisuudelle. Mikä mielenterveysteko! Koala kiittää ja onnittelee. 🐨💪💐

Kolmas Mieletön Teko 2019 -palkinnon saaja on nuorten kohtaamis- ja tukipiste Nuoli! Nuoli on Sininauhasäätiön ja VVA ry:n kumppanuushanke. Nuoli täyttää merkittävän ja pitkäaikaisen palvelutyhjiön tarjoamalla kaikista haavoittuvimmassa asemassa oleville nuorille apua ja tukea ympäri vuorokauden. Nuolessa jokainen nuori otetaan vastaan juuri sellaisena ja siinä tilanteessa kuin hän sillä hetkellä on. Koala kiittää haasteeseen tarttumisesta ja toivottaa rohkeutta tulevaan! 🐨💪💐