Sinunkin naapurisi-tarrakampanja

Koala-ryhmän Sinunkin naapurisi -tarrakampanja sai alkunsa, kun vuoden 2019 Mielenterveysbarometri paljasti, että joka neljäs suomalainen ei haluaisi asua mielenterveyden häiriötä sairastavan naapurissa. Ennakkoluulot ja mielenterveyden häiriöihin liittyvä stigma aiheuttavat inhimillistä kärsimystä ja häpeää sekä pitkittävät hoitoon hakeutumista. Halusimme kehittää kampanjan, jonka avulla voisimme tehdä mielenterveyskuntoutujien läsnäoloa yhteiskunnassamme hieman enemmän näkyväksi.

Noin puolet suomalaisista kokee elämänsä aikana ohimeneviä tai pitkäaikaisia psyykkisiä oireita. Usein ne eivät näy ulospäin millään tavalla, ainakaan naapureille tai muille hyvänpäivän tutuille. Mielenterveyden häiriöitä sairastavat ja niistä toipuvat ovat aivan tavallisia, eri taustoista tulevia ja eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Ehkä olet itsekin kokenut psyykkisiä oireita, tai joku läheisistäsi on sairastunut. Mitä enemmän ja avoimemmin mielenterveyden häiriöistä puhumme, sitä helpommin ymmärrämme, että ne ovat jo läsnä myös omassa arkisessa elinpiirissämme. Eikä sitä tarvitse pelätä.

Koalan suunnittelemat ovitarrat on tarkoitettu yksityiseen käyttöön ja tarra-aktivismiin sopiviin julkisiin tiloihin herättämään keskustelua. Ethän liimaa tarroja kenenkään oveen ilman lupaa, tai kiinnitä niitä paikkoihin, joihin tarrojen liimaaminen on kielletty tai se aiheuttaa haittaa.

Tarroja voi tilata maksutta sähköpostitse osoitteesta koala@koalaryhma.fi.

Tervetuloa mukaan Koalan stigmanräjäytystalkoisiin!

Sinunkin naapurisi -tarramallit