Yhteystiedot, esteettömyys ja tilat

Yhteystiedot

Koalan yleinen sähköpostiosoite:
koala@koalaryhma.fi

Koala-toiminnan päällikkö, Kokemusvaikuttajakoulutuksen sekä Koalan ryhmien koordinaattori Venla Heiskanen
venla@koalaryhma.fi
044 750 0061

Peliaktivismi-tiimin ohjaaja Johanna Verhiö
pelit@koalaryhma.fi
044 750 0060

Someaktivismi-tiimin ohjaaja Hanna Manninen
someaktivismi@koalaryhma.fi
0440102291

Tapahtumatuotannon ohjaaja Emma Lehtovuori
044 750 0063
tapahtumat@koalaryhma.fi


Koala-kolon osoite:
Hämeentie 13 A (2. kerros), 00530 Helsinki

Saapuminen Koala-kololle

Koala-kolo sijaitsee osoitteessa Hämeentie 13 A, Hakaniemen ja Sörnäisten välillä. Taloa kutsutaan myös Elannon taloksi.

Samassa rapussa sijaitsee myös seuraavat toimijat: Kohtaamispaikka Tsänssi, Kukkuu-hanke, Loisto Setlementin Tyttöjen talo, Poikien talo ja Silmu-toiminta ja Sosped-säätiön Mieletöntä valoa-hanke.

Lähimmät metroasemat ovat Hakaniemi ja Sörnäinen. Mikäli tulet Sörnäisiin metrolla, metroasemalta kannattaa tulla ulos E-sisäänkäynnistä, joka sijaitsee Hämeentiellä. Hakaniemen metroasemalta suosittelemme C-uloskäyntiä, joka on Hakaniemen kauppahallin kulmalla.

Lähin ratikkapysäkki keskustan ja Hakaniemen suunnasta tultaessa on nimeltään Lintulahti, mistä on 200 metrin matka kololle. Lähin spårapysäkki Sörnäisten suunnasta tultaessa on nimeltään Haapaniemi, mistä on 300 metrin matka kololle. Molemmille pysäkeille kulkee spåra numero 6. 

Lähin bussipysäkki keskustan ja Hakaniemen suunnasta tultaessa on nimeltään Haapaniemi, mistä on 150 metrin matka kololle. Lähin bussipysäkki Sörnäisten suunnasta tultaessa on myös nimeltään Haapaniemi. Siitä on 200 metriä kololle. Hämeentiellä kulkee suurin osa 60-, 600, 70 ja 700 numeroisista busseista. 

Koala-kololle vie Hämeentien puolelta ruskea ulko-ovi. Ulko-oven vieressä on Hämeentie 13 A:n infotaulu. Ulko-ovelle on viisi porrasaskelta. Esteetön sisäänkäynti sijaitsee sisäpihan puolella, lue esteettömyystiedot alta. Ulko-ovi on auki kello 19 asti. Ulko-oven jälkeen on tuulikaappi, jonka sisäovi on myös auki. Koala-kolon ovi sijaitsee tuulikaapin jälkeen olevalla käytävällä ensimmäisenä oikealla. Tilan numero on F239. Kolon oven oikealla puolella on ovikello. Soita sitä, niin tulemme avaamaan oven. Olet perillä, oikein paljon tervetuloa!

Esteettömyystiedot

Koalan esteetön sisäänkäynti kulkee sisäpihan puolelta. Sisäpihan rapun ulko-ovi sekä hissi toimii avaimella, joten ota yhteyttä Koalan työntekijöihin saapuessasi Koala-kololle.

Sisäpihalle pääsee autolla osoitteesta Lintulahdenkuja 4 ja kevyen liikenteen reittiä osoitteesta Kaikukatu 4. Sisäpiha on kiveystä. Ajettaessa sisäpihalle ajetaan luiska ylös pihan toiselle puolelle, vaaleanpunaisen talon ja oven 13A luo. Oven eteen ei saa pysäköidä. Pihalla on Kaikukatu 4-talon vierellä maksullisia pysäköintipaikkoja. Pysäköinti on maksullista 00-24 arkena, lauantaina ja sunnuntaina. Leipätehtaan pääoven vieressä sijaitsee yksi invapaikka. Invapaikalta matkaa A13-ovelle on n. 70 metriä.

A13-oven edessä on betoninen n. 10-15° nouseva luiska, jossa on kaiteet kummallakin puolella koko matkalla. Luiska on kaksiosainen. Luiskan käännöksessä on 110x210cm kääntymistila. Luiskan yläpäässä on tilava tasanne.

A13-ovi on lukossa. Voit soittaa Koalan työntekijöille, ja he tulevat päästämään sinut ovesta. Käytävään sisääntultaessa kynnys on n. 3 cm ja oviaukko on leveydeltään n. 83 cm.

Käytävän toinen ovi oikealta johtaa hissille. Lasioven leveys on n. 75cm, täysin avattuna n. 98cm. Oven kohdalla on 2cm jyrkkäreunainen kynnys.

Oven jälkeen mene käytävän perälle ja käänny oikealle. Perältä löytyy hissi, jossa pääsee ylös päin 2-kerrokseen työntekijän avaimella. Hississä on kaiteet. Hissin syvyys on 208cm ja leveys 109cm (kaiteet pois luettuna 94cm).

Mene hissillä kerrokseen 2. Saavut vaaleanpunaiseen käytävään. Koala-kolo on käytävän ensimmäinen ovi vasemmalle, tila F239. 

Sisäänkäynnissä on noin 3cm kynnys. Oviaukko on leveydeltään 81 cm.

Toimitiloissa on eteinen, olohuone, keittiö, wc-eteinen, WC ja kaksi toimistoa. Tilojen kynnykset ovat n. 1cm korkeita ja oviaukot 81cm leveitä. Toimistotilojen kynnykset ovat 5 cm korkeita ja oviaukot ovat 81 cm leveitä.

Koalassa on unisex-WC. WC:hen mentäessä on hyvin matala, vähän vaille 1cm kynnys. Oviaukko on leveydeltään 81 cm. Wc:n keskellä on 190cmx240cm avara tila. Wc-istuimessa ei ole tukikaiteita.

Koala-kolon tilat

Koalan tilat ovat avarat. Koala-ryhmän käytössä on aina eteinen, unisex-wc, keittiö ja kotoisa olohuone. Tarvittaessa voimme käyttää myös kahta toimistoa, joihin pääsee vetäytymään tai puhumaan esimerkiksi henkilökohtaisen puhelun.

Äänet ja valot

Koala-kolo sijaitsee kerrostalossa, mutta on tilana varsin hiljainen. Ikkunoiden ollessa auki saattaa Hämeentieltä kuulua ohi kulkevan liikenteen ääniä. Kololla on usein puheensorinaa tai naurua. Keskusteluun ei kuitenkaan ole velvoitetta osallistua, vaan mukana voi olla sivusta seuraajanakin.

Tiloissa on isot ikkunat, joista pääsee luonnonvaloa sisään. Valoa voi rajoittaa tarpeen tullen sälekaihtimilla ja verhoilla. Tilat voi valaista kattolampuilla tai himmeämmin erillisillä jalka- ja pöytälampuilla.

Tuoksut ja allergiat

Koalan tiloissa ei käytetä voimakkaita hajusteita. Toimiston puolella voi vierailla lemmikkejä, esimerkiksi Miian ihmisrakas pieni ystävällinen koira Irmeli. Lemmikit eivät pääse keittiöön, ja ne voivat tulla vain sovitusti olohuoneeseen. 

Koalassa tarjotaan pientä kasvisruokavalioon sopivaa purtavaa, joka on pääosin vegaanista. Tarjolla on myös kahvia ja teetä. 

Ruoka-ainerajoitteet otetaan huomioon. Kysymme ruokavaliota- ja allergioita lomakkeessa, joka täytetään tullessa mukaan Koala-toimintaan. Ilmoitathan tarvittaessa vaihtuneesta ruoka-valiostasi henkilökunnallemme.

Avustajat

Avustajat ovat tervetulleita mukaan Koala-toimintaan. Heitä koskee samalla tavalla vaitiolovelvollisuus ja turvallisen tilan periaatteet kuin kaikkia Koalan toimijoitakin.

Apuvälineet

Koala-toiminnassa voit käyttää erilaisia apuvälineitä esimerkiksi keskittymisen, aistisäätelyn tai kommunikoinnin tueksi. Koala-kololla on tarjolla stressipalloja, tasapainolauta ja painopeitto sekä piirrustustarpeita. Voi ottaa kololle mukaan myös omia välineitä, esimerkiksi korvatulpat, mikäli koet ne tarpeellisiksi.

Koalassa toimiminen

Koala-toiminnassa tavoitteenamme on, että kaikilla on tervetullut ja mukava olo ja kukaan ei joudu pelkäämään syrjintää tai kiusaamista. Voit lukea toiminnastamme lisää täältä.

Työntekijät

Koala-ryhmän työntekijöihin voit tutustua sivulta Koalan Tiimi.

Mukaan Koalaan

Lue lisää sivulta Liity Koala-ryhmään

 

 

icon-car.png
Koala-kolo

loading map - please wait...

Koala-kolo 60.183494, 24.959081