Kokemusklubi

Kokemusklubi avaa lavan inspiroiville esityksille, kokemuksien jakamiselle ja omakohtaisista tarinoista versovalle luovuudelle. Kokemukset sekä yhdistävät meitä että tekevät meistä ainutlaatuisia, niitä on syytä juhlistaa. Klubikonseptin ovat ideoineet ja tuottaneet Koala-ryhmäläiset.

Kokemusklubeja järjestetään noin neljä kertaa vuodessa.
Kokemusklubeille on aina vapaa pääsy.
Klubia edeltävinä viikkoina on työpajoja, joissa voi kehittää klubin avomikkiin oman esityksen.
Klubi-ilta alkaa kutsuvieras-esityksillä.
Kun lava on lämmitelty, avautuu avomikki eli open mic, jossa kuka vain pääsee halutessaan lavalle.

Open Mic eli avomikki

Jokainen on tervetullut nousemaan lavalle klubin open mic -osuudessa. Toivomme, että kynnys lavalle nousemiseen on kaikille mahdollisimman matala. Esityksen ei tarvitse olla valmisteltu tai sinun harjaantunut esiintyjä: saat rauhassa lukea paperista, pitää taukoja, vetää henkeä, koota ajatuksiasi. Kokemusklubilla jännitys saa näkyä, se on inhimillistä! Voit jakaa kokemuksesi juuri sinulle ominaisella tavalla: kertoa jonkin yksittäisen muiston tai merkittävän hetken, kuvailla tunteen tai tuokiokuvan, näyttää valokuvan, lukea otteen päiväkirjastasi, lausua runon tai monologin, laulaa, soittaa tai tanssia.

Illan open mic -osuuteen voit ilmoittautua etukäteen tai paikan päällä. Pyydämme ilmoittautuessasi kertomaan kutsumanimen tai nimimerkin, esityksen arvioidun keston sekä pari asiasanaa sisällöstä, jotta voimme tarvittaessa pohjustaa esityksen yleisölle sisältöhuomautuksilla. Lavalla on esiintyjille varattu istuin sekä pöytätaso. Paikalla on videotykki, jos haluat käyttää sitä esityksesi aikana sovithan siitä hyvissä ajoin etukäteen. Emme valitettavasti voi tarjota mikrofonia kummempaa äänentoistoa, joten vain akustiset musiikkiesitykset ovat mahdollisia.
Esitysten kesto on maksimissaan 10 minuuttia, minimirajaa ei ole. Saa käydä vaikka sanomassa “moi” ja poistua. Kaikille taputetaan ja kaikkia kannustetaan.
Esimerkki ilmoittautumisesta: Murmeli, kertomus ulkopuolisuuden tunteesta ja koulukiusaamisesta, n. 5 min.

Jos haluat osallistua illan ohjelmaan, mutta lavalle nouseminen ei tunnu omalta, voit myös jättää kokemuksesi vapaaehtoisen esilukijan luettavaksi nimettömänä. Voit jättää kokemuksesi esilukijan luettavaksi paikan päällä infopisteessä sijaitsevaan laatikkoon tapahtumapäivänä. Tämä osio on varattu lyhyemmille kertomuksille joiden pituus on korkeintaan puolikas A4.

Kokemusklubilla kynnys on niin matalalla, että se on käytännössä kuoppa, jonka yli on rakennettu leveä silta!

Jonna Nummela, ilmaisutaitaja, Koala

TULEVAT KLUBIT

Kokemusklubi #9

Keskiviikko 25.10.2023, 18:00-22:00, @ Oranssi, Kaasutehtaankatu 1, Helsinki

Save the date, lisää tietoa tulossa!<3

Kokemusklubi #10

Keskiviikko 29.11.2023, 18:00-22:00

Save the date, lisää tietoa tulossa!<3

Syksylle 2023 luvassa Kokemusklubit #9 ja #10.

Haemme jatkuvalla haulla vapaahtoisia mukaan järjestämään Kokemusklubeja – tuu sinäkin mukaan Koala-ryhmän tapahtumatuotantoryhmään! Työtehtäviä löytyy monenlaisia, joten keksitään just sulle sopiva tapa osallistua järjestämiseen. Alkuun pääset seuraavien linkkien kautta:

Haemme yhteistyötahoja klubien järjestämiseen – olisiko sinulla mielessä esiintyjä, jonka haluaisit nähdä illan kutsuvieraana tai illan teemaan sopiva yhteistyötaho? Ota rohkeasti yhteyttä ja jaa ideasi, voit viestittää Koalan somen, sähköpostin tai vaikkapa Whatsappin kautta – löydät tietomme yhteystiedot-sivulta!

MENNEET KLUBIT

Kokemusklubi #8

Torstai 8.12.2022, 18:00-22:00, Oranssi ry:n tilat, Kaasutehtaankatu 1, Helsinki

Koalan ja Kukkuu-hankkeen Kokemusklubi avaa ovensa torstaina 8.12. Oranssin kahviossa! Tällä kertaa ennen avomikkiä lavan lämmittelevät Tampereen drag-ilmiö Lady Clapback sekä ihanat laulaja-lauluntekijät Karkki ja Stims! Juontajana ikinihkee ja upea Jonna “Nihkee Akka” Nummela. Voit lukea lisää tapahtuman Facebook-sivulta.

Kokemusklubi #7

Torstai 6.10.2022, 18:00-22:00, Oranssi ry:n tilat, Kaasutehtaankatu 1, Helsinki

Kokemusklubi tulee taas lokakuussa Oranssin kulttuurikeskuksen kahviossa!
Kokemusklubi on Koala-ryhmän ja Kukkuu-hankkeen järjestämä ilmainen, päihteetön ja ikärajaton tapahtuma. Klubi-iltana tarjoamme Oranssilla kahvia, teetä ja pientä naposteltavaa.
Illan juontaa jälleen lavarunoilija ja kulttuurialan kärkevä moniottelija Jonna “Nihkee Akka” Nummela. Kutsuvieraina lavalle nousevat tällä kertaa Mara Balls -yhtyeestäänkin tuttu MARA soolovedollaan sekä lyyrikko MC Vatkain! Lava on loppuillan Open mic-osuudessa auki yleisölle. Voit lukea lisää tapahtuman Facebook-sivulta.

Kokemusklubi #6

Torstai 19.5.2022, 17:00-21:00, Pannuhuone, Kaasutehtaankatu 1 rakennus 11 Valvomo, Helsinki

Kokemusklubi tulee taas, tällä kertaa Oranssin Suvilahden kulttuurikeskuksen Pannuhuoneella! Tapahtuma on ilmainen, päihteetön ja ikärajaton. Klubi-iltana Koala tarjoaa Pannuhuoneella kahvia, teetä ja pientä naposteltavaa. Illan avaa tunnin pituinen kirjoitustyöpaja, jossa voi halutessaan työstää lyhyttä kokemustekstiä open micissa esitettäväksi tai nimettömänä Kokemusboksiin jätettäväksi. Työpajan vetää upea lavarunoilija ja kulttuurialan kärkevä moniottelija Jonna “Nihkee Akka” Nummela. Työpajan jälkeen lavan valtaa illan kutsuvieraat, lavarunoilijat Rae Aiemaa ja Jussi Kiova sekä rap-artisti Opri. Kutsuvieraiden jälkeen avataan open mic, ja lava on vapaa kaikille esiintyjille! Voit lukea lisää tapahtuman Facebook-sivulta.

Kokemusklubi #5

25.02.2021, 18:00-21:00, Kokemusklubi ja “Onko missään mitään järkeä?”-satukirjan julkkarit, Zoom

Koala-ryhmä julkaisee kirjan ja sitä juhlistetaan viidennellä Kokemusklubilla! Illan etäohjelmassa on kunnon kirjajulkkareiden mukaisesti maljapuheita, ääneenlukua, pukuloistoa, yllätysesiintyjä, tekijähaastatteluja sekä Kokemusklubin olennaisin osuus eli avomikki, jossa kaikki halukkaat pääsevät ääneen ja jakamaan omia kokemuksiaan. 2022 vuoden aikana etäyhteyksien välityksellä syntynyt satukirja “Onko missään mitään järkeä?- Suomen vihaisin kala ja muita eläinkohtaloita” on mielenterveysaktivismiryhmä Koalan seka- ja sekavuustekniikalla tuotettu kirja nuorille aikuisille, erityisesti heille joita koskettavat ja kiinnostavat mielenterveysteemat. Voit lukea lisää tapahtuman Facebook-sivulta.

Kokemusklubi #4

19.11.2020, 18:00-21:00, Vaikuttavia videoita mielenterveydestä, Zoom

Neljännellä Kokemusklubilla napataan popcornit ja limumehut kantoon ja virittäydytään elokuvaillan tunnelmaan!
Zoomissa järjestettävällä klubilla nähdään Koalan Kokemusvaikuttajakoulutuksesta vuonna 2020 valmistuvien tekemiä mielenterveyteemaisia videoita ja lyhytelokuvia. Videot on tehty Koalan kokemusvaikuttajakoulutuksen lopputyönä, aiheena oma kokemustarina. Kokemusvaikuttajia haastattelee ja klubin juontaa tuttuun tapaan lavarunoilija Nihkee Akka. Tervetuloa ensi-iltaan ja juhlistamaan Koalan uusia kokemusvaikuttajia!

Kokemusklubi #3

17.09.2020, 18:00-21:00, Alakulttuurikeskus Loukko, Castreninkatu 7, Helsinki

Mielenterveysaktivismiryhmä Koala & Alakulttuurikeskus Loukko proudly present: Kokemusklubi #3. Esiintymässä mm. vangitseva kirjailija ja koomikko Raisa Omaheimo. Tapahtuman juontaa lavarunoilija Jonna “Nihkee Akka” Nummela ja anonyymien kokemusten esilukijana toimii Nuorten mielenterveysseura Yeesin toiminnanjohtaja Sonja “Mental Boss” Raunio. Illan päättää Open Mic.

COVID19-TILANTEESEEN LIITTYVÄ ERITYISOHJEISTUS.
Ethän tule kipeänä tai vähääkään oireisena tapahtumaan. Ethän tule paikalle mikäli olet altistusketjussa. Loukkoon otetaan vain puolet (40) koko tilan kapasiteetista, jotta turvavälit voidaan säilyttää. Seuraamme tilannetta ja päivitämme tapahtumaa ja ohjeistusta aina tarvittaessa.

Kokemusklubi #2

28.05.2020, 18:00-19:00, Instagram @koalaryhma

Kokemusklubin insta-live tulee! Illan teemana on toivottu ja ajankohtainen “yksinäisyys”. Tämä kevät on nostanut monilla yksinäiset ajatukset ja kokemukset pintaan. Jollekin yksinäisyys on tuttua, toinen kokee sitä nyt ehkä ensimmäistä kertaa. Jokainen kokemus on arvokas! Tällä kertaa etukäteen lähetettyjen tekstien lisäksi MC Nihkee Akka ottaa kotistudiossaan vastaan kutsuvieraita ja avomikittäjiä. Vieraana mm. kirjailija ja koomikko Raisa Omaheimo.

Kokemusklubi #1

23.1.2020, 18:00-22:00. Alakulttuurikeskus Loukko, Castreninkatu 7, Helsinki

Kutsuvieraamme ovat kirjailija ja lavarunoilija Hanna Rentola, taiteilija Arttu Kurttila ja kokemusvaikuttaja Senja. Klubin juontajana toimii Myyrmäen lahja maailmalle, lavarunoilija ja feministi extraordinaire, Nihkee Akka. Kirjallisena jätettyjen kokemusten esilukijana toimii aktivisti, feministi ja mielenterveyskuntoutuja Säde Vallarèn. Tervetuloa!