Kokemusklubi

Kokemusklubi avaa lavan kokemuksien jakamiselle ja omakohtaisista tarinoista versovalle luovuudelle. Kokemukset sekä yhdistävät meitä että tekevät meistä ainutlaatuisia, niitä on syytä juhlistaa. Klubin ovat ideoineet ja tuottaneet Koalan aktiivit ja se järjestetään alakulttuurikeskus Loukossa Helsingin Kalliossa.

Noin neljä kertaa vuodessa toteutettava tapahtuma on yhdistelmä mielenterveysaktivismia, bändejä ja lämppäriesityksiä sekä avomikkiä eli open micia jossa kuka vain pääsee halutessaan lavalle.

Tapahtuma on K-18, anniskelu. Vapaa pääsy.

Kokemusklubilla kynnys on niin matalalla että se on käytännössä kuoppa jonka yli on rakennettu leveä silta!

Jonna Nummela, ilmaisutaitaja, Koala

Open Mic eli avomikki

Jokainen on tervetullut nousemaan lavalle klubin open mic -osuudessa. Toivomme, että kynnys lavalle nousemiseen on kaikille mahdollisimman matala. Esityksen ei tarvitse olla valmisteltu tai sinun harjaantunut esiintyjä: saat rauhassa lukea paperista, pitää taukoja, vetää henkeä, koota ajatuksiasi. Kokemusklubilla jännitys saa näkyä, se on inhimillistä! Voit jakaa kokemuksesi juuri sinulle ominaisella tavalla: kertoa jonkin yksittäisen muiston tai merkittävän hetken, kuvailla tunteen tai tuokiokuvan, näyttää valokuvan, lukea otteen päiväkirjastasi, lausua runon tai monologin, laulaa, soittaa tai tanssia.

Esiintymään Kokemusklubin open miciin?

Illan open mic -osuuteen voit ilmoittautua etukäteen tai paikan päällä. Pyydämme ilmoittautuessasi kertomaan kutsumanimen tai nimimerkin, esityksen arvioidun keston sekä pari asiasanaa sisällöstä, jotta voimme tarvittaessa pohjustaa esityksen yleisölle sisältöhuomautuksilla. Lavalla on esiintyjille varattu istuin sekä pöytätaso. Paikalla on videotykki, jos haluat käyttää sitä esityksesi aikana sovithan siitä hyvissä ajoin etukäteen. Emme valitettavasti voi tarjota mikrofonia kummempaa äänentoistoa, joten vain akustiset musiikkiesitykset ovat mahdollisia.

Esitysten kesto on maksimissaan 10 minuuttia, minimirajaa ei ole. Saa käydä vaikka sanomassa “moi” ja poistua. Kaikille taputetaan ja kaikkia kannustetaan.

Esimerkki ilmoittautumisesta: Murmeli, kertomus ulkopuolisuuden tunteesta ja koulukiusaamisesta, n. 5 min.

Kokemuksen jättäminen esilukijalle

Jos haluat osallistua illan ohjelmaan, mutta lavalle nouseminen ei tunnu omalta, voit myös jättää kokemuksesi vapaaehtoisen esilukijan luettavaksi nimettömänä. Voit jättää kokemuksesi esilukijan luettavaksi paikan päällä Loukossa ilmoittautumispisteessä sijaitsevaan laatikkoon tapahtumapäivänä. Tämä osio on varattu lyhyemmille kertomuksille joiden pituus on korkeintaan puolikas A4.

Lisätietoja klubista: kokemusklubi@koalaryhma.fi

TULEVAT KLUBIT

26.3.2020, 18:00-22:00. Alakulttuurikeskus Loukko, Castreninkatu 7, Helsinki

Kutsuvieraamme ovat koomikko ja kirjailija Raisa Omaheimo ja kokemusvaikuttaja Sankari. Klubin juontajana toimivat lavarunoilija Nihkee Akka ja Koalan mielenterveysaktivisti Emilia. Kirjallisena jätettyjen kokemusten esilukijana toimii nuorten mielenterveysseura Yeesin toiminnanjohtaja, @the_official_mentalboss Sonja Raunio. Tervetuloa!

MENNEET KLUBIT

23.1.2020, 18:00-22:00. Alakulttuurikeskus Loukko, Castreninkatu 7, Helsinki

Kutsuvieraamme ovat kirjailija ja lavarunoilija Hanna Rentola, taiteilija Arttu Kurttila ja kokemusvaikuttaja Senja. Klubin juontajana toimii Myyrmäen lahja maailmalle, lavarunoilija ja feministi extraordinaire, Nihkee Akka. Kirjallisena jätettyjen kokemusten esilukijana toimii aktivisti, feministi ja mielenterveyskuntoutuja Säde Vallarèn. Tervetuloa!